O projektu


Početna stranica » O projektu

Cilj projekta

Ideja je da kroz video recepte, ljubiteljima kuhanja prezentiramo kako se to kuha na našem području. Pritom se nećemo samo ograničiti na starinu i tradiciju već idemo u širinu kroz koju ćemo ponuditi i neke modernije recepte.

Naše kamere bilježit će svaku fazu pripreme jela kako bi se i oni neiskusni mogli kasnije okušati u kuhanju.

Video recepti će biti prezentirani u serijalima, a svaki serijal imat
će svoju temu i naziv.

Prvi serijal

Kuhajmo sa ženama iz centra svijeta

Zelena polja okolice Ludbrega puna su proizvođača domaće,
autohtone hrane i namirnica. Njihova ponuda presjek je gastro tradicije Sjeverozapadne Hrvatske. U gastro tradiciju samog Ludbrega uz mliječne proizvode, med, vino, proizvode od buče, već slavne ludbreške jagode i nadaleko poznati ludbreški hren spadaju i jela koja se prenose generacijama, s koljena na koljeno.

Kako bi ona ostala zabilježena u digitalnom svijetu i tako ostala sačuvana za nadolazeće generacije, ekipa iz Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ odlučila je projekt započeti sa snimanjem serijala o njihovoj pripremi.
Prvi serijal nazvan ‘Kuhamo sa ženama iz centra svijeta’ snima se u Bakinoj hiži, kućici uređenoj u stilu 19. i početka 20. stoljeća koja je pravi vremeplov u prošlost i nekadašnji način života. Odlična je to kulisa za pripremu klasičnih jela našega kraja.

Video sa snimanja ep. 9
Skip to content