Naziv jela: Krafne
Jelo priprema: Vesna Markulinčić
Zahtjevnost
Jednostavno
Priprema
20 min
Pečenje
15-20 minuta
Opis:
Negdje su krafne, negdje kroflini, krafle, negdje pokladnice, a kod naše Vesne Markulinčić su kraflini. Obično se spremaju u vrijeme Fašnika, ali zašto ih ne bi pripremili baš danas? 🙂
Slastica za koje originalni recept ne postoji jer svaka domaćica ljubomorno čuva trikove koje njihove čine najboljima.
Normalno, najpoznatija slastica za maškare.
Ja sam Vesna Markulinčić i danas ćemo raditi krafline, po domaćem.
Vesna Markulinčić
Sastojci:
pola kg glatkog brašna
prstohvat soli
1 svježi kvasac
3 žlice šećera
1,5 dcl toplog mlijeka
2 žlice kiselog vrhnja
1 cijelo jaje
2 žumanjka
2 vanilina šećera
4 žlice ulja
korica od pola limuna
dvije žlice ruma
ulje i mast za prženje
Priprema:
Korak 1.
Zamijesiti tijesto s pola kilograma glatkog brašna, soli, kockicom kvasca, jednom žlicom šećera i toplim mlijekom.
Korak 2.
Pokriti tijesto krpom i ostaviti dizati.
Korak 3.
Sjediniti jaja, šećer, ulje, koricu limuna (prema želji) i rum (alkohol).
Korak 4.
Sve zajedno zamijesiti i ostaviti dizati 30 do 45 minuta.
Korak 5.
Rastanjiti tijesto i narezati krafne.
Korak 6.
Iskoristiti preostalo tijesto i napraviti “uvrnute” krafne.
Korak 7.
Zagrijati ulje i staviti peći krafne.
Gotovo je! Dobar tek!
Galerija fotografija
Priprema jela: Vesna Markulinčić
Snimatelji: Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža: Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža, Ludbreg