Epizoda 10 – Kraflini

Početna stranica » Epizoda 10 – Kraflini

Naziv jela: Krafne

Jelo priprema: Vesna Markulinčić

Zahtjevnost

Jednostavno

Priprema

20 min

Pečenje

15-20 minuta

Opis:

Negdje su krafne, negdje kroflini, krafle, negdje pokladnice, a kod naše Vesne Markulinčić su kraflini. Obično se spremaju u vrijeme Fašnika, ali zašto ih ne bi pripremili baš danas? 🙂

Slastica za koje originalni recept ne postoji jer svaka domaćica ljubomorno čuva trikove koje njihove čine najboljima.

Normalno, najpoznatija slastica za maškare.

Ja sam Vesna Markulinčić i danas ćemo raditi krafline, po domaćem.

Vesna Markulinčić

Sastojci:

pola kg glatkog brašna

prstohvat soli

1 svježi kvasac

3 žlice šećera

1,5 dcl toplog mlijeka

2 žlice kiselog vrhnja

1 cijelo jaje

2 žumanjka

2 vanilina šećera

4 žlice ulja

korica od pola limuna

dvije žlice ruma

ulje i mast za prženje

Priprema:

Korak 1.

Zamijesiti tijesto s pola kilograma glatkog brašna, soli, kockicom kvasca, jednom žlicom šećera i toplim mlijekom.

Korak 1 - Zamijesiti tijesto
Korak 1 – Zamijesiti tijesto

Korak 2.

Pokriti tijesto krpom i ostaviti dizati.

Korak 2 - Pokriti tijesto i ostaviti dizati
Korak 2 – Pokriti tijesto i ostaviti dizati

Korak 3.

Sjediniti jaja, šećer, ulje, koricu limuna (prema želji) i rum (alkohol).

Korak 3 - Sjediniti ostale sastojke
Korak 3 – Sjediniti ostale sastojke

Korak 4.

Sve zajedno zamijesiti i ostaviti dizati 30 do 45 minuta.

Korak 4 - Zamijesiti i ostaviti dizati
Korak 4 – Zamijesiti i ostaviti dizati

Korak 5.

Rastanjiti tijesto i narezati krafne.

Korak 5. - Rastanjiti tijesto i narezati krafne
Korak 5. – Rastanjiti tijesto i narezati krafne

Korak 6.

Iskoristiti preostalo tijesto i napraviti “uvrnute” krafne.

Korak 6. – Iskoristiti preostalo tijesto

Korak 7.

Zagrijati ulje i staviti peći krafne.

Korak 7. - Staviti peći krafne 3-4 minute u zagrijano ulje
Korak 7. – Staviti peći krafne 3-4 minute u zagrijano ulje

Gotovo je! Dobar tek!

Galerija fotografija


Priprema jela: Vesna Markulinčić
Snimatelji:
Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža:
Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža,
Ludbreg


Podijeli ovaj recept

Skip to content