Naziv jela: Pita od jabuka
Jelo priprema: Lucija Herenčić
Zahtjevnost
Jednostavno
Priprema
20 min
Pečenje
15-20 minuta
Opis:
Pita čiji je glavni sastojak – jabuka.
Za ovu pitu potrebna je kila do kila i pol jabuka. Najpoznatije vrste jabuka su Jonagold, Granny Smith, Crveni i Zlatni Delišes, no najbolje su ipak domaće.
Lucija Herenčić
Sastojci:
400 g oštrog brašna
200 g šećera
250 g maslaca
2 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
1,5 kg jabuka
cimet
Priprema:
Korak 1.
Zamijesiti tijesto.

Korak 2.
Prerezati tijesto na dva dijela.

Korak 3.
Razvaljati tijesto koje će biti dno.

Korak 4.
Premazati kalup maslacem.

Korak 5.
Prebaciti tijesto u kalup.

Korak 6.
Pripremiti nadjev. Oguliti jabuke.

Korak 7.
Naribati jabuke i zagrijati pećnicu na 180 °C.

Korak 8.
Ocijediti jabuke i staviti ih u kalup.

Korak 9.
Razvaljati drugi dio tijesta.

Korak 10.
Prebaciti tijesto na nadjev.

Korak 11.
Vilicom izbockati tijesto.

Korak 12.
Staviti peči 25 min.

Gotovo je! Dobar tek!
Galerija fotografija





Priprema jela: Lucija Herenčić
Snimatelji: Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža: Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža, Ludbreg