Epizoda 11 – Pita od jabuka

Početna stranica » Epizoda 11 – Pita od jabuka

Naziv jela: Pita od jabuka

Jelo priprema: Lucija Herenčić

Zahtjevnost

Jednostavno

Priprema

20 min

Pečenje

15-20 minuta

Opis:

Pita čiji je glavni sastojak – jabuka.

Za ovu pitu potrebna je kila do kila i pol jabuka. Najpoznatije vrste jabuka su Jonagold, Granny Smith, Crveni i Zlatni Delišes, no najbolje su ipak domaće.

Lucija Herenčić

Sastojci:

400 g oštrog brašna

200 g šećera

250 g maslaca

2 jaja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

prstohvat soli

1,5 kg jabuka

cimet

Priprema:

Korak 1.

Zamijesiti tijesto.

1. korak - Zamijesiti tijesto
1. korak – Zamijesiti tijesto

Korak 2.

Prerezati tijesto na dva dijela.

2. korak - Prerezati tijesto na dva dijela
2. korak – Prerezati tijesto na dva dijela

Korak 3.

Razvaljati tijesto koje će biti dno.

3. korak - Razvaljati tijesto koje će biti dno
3. korak – Razvaljati tijesto koje će biti dno

Korak 4.

Premazati kalup maslacem.

4. Korak - Premazati kalup s maslacem
4. Korak – Premazati kalup s maslacem

Korak 5.

Prebaciti tijesto u kalup.

5. Korak - Prebaciti tijesto u kalup
5. Korak – Prebaciti tijesto u kalup

Korak 6.

Pripremiti nadjev. Oguliti jabuke.

6. korak - Pripremiti nadjev
6. korak – Pripremiti nadjev

Korak 7.

Naribati jabuke i zagrijati pećnicu na 180 °C.

7. korak – Zagrijati pećnicu na 180 C

Korak 8.

Ocijediti jabuke i staviti ih u kalup.

8. korak - Ocijediti jabuke i staviti ih u kalup
8. korak – Ocijediti jabuke i staviti ih u kalup

Korak 9.

Razvaljati drugi dio tijesta.

9. korak - Razvaljati drugi dio tijesta
9. korak – Razvaljati drugi dio tijesta

Korak 10.

Prebaciti tijesto na nadjev.

10. Korak - Prebaciti tijesto na nadjev
10. Korak – Prebaciti tijesto na nadjev

Korak 11.

Vilicom izbockati tijesto.

11. Korak - Vilicom izbockati tijesto
11. Korak – Vilicom izbockati tijesto

Korak 12.

Staviti peči 25 min.

12. korak - Staviti peči 25 min
12. korak – Staviti peči 25 min

Gotovo je! Dobar tek!

Galerija fotografija


Priprema jela: Lucija Herenčić
Snimatelji:
Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža:
Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža,
Ludbreg


Podijeli ovaj recept

Skip to content