Naziv jela: Krpice na masti / trešče
Jelo priprema: Štefica Horvatić
Zahtjevnost
Jednostavno
Priprema
20 min
Pečenje
15-20 minuta
Opis:
Ugodan dan želim svima. Ja sam Štefica Horvatić, radit ću krpice na masti, a po domaćem trešče. Neki to nazivaju trešča jer nema pravila kako mora izgledati.
Štefica Horvatić
Sastojci:
50dkg oštrog brašna
3 jaja
3 žlice vrhnja
malo soli
Priprema:
Korak 1.
Zamijesiti tijesto. Mora biti tvrdo kao za rezance.

Korak 2.
Razvaljati tijesto na 5 mlinčeka. Svaki premazati s uljem i staviti jedan na drugi.

Korak 3.
Razraditi i razvaljati tijesto.

Korak 4.
Posložiti mlince jedan na drugi.

Korak 5.
Mlince ponovno rastanjiti.

Korak 6.
Mlince narezati na željene oblike.

Korak 7.
Peći na kipućoj masti ili ulju. Nakon pečenja posipati ih štab šećerom.

Gotovo je! Dobar tek!
Galerija fotografija






Priprema jela: Štefica Horvatić
Snimatelji: Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža: Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža, Ludbreg