Epizoda 3 – Štrukli

Početna stranica » Epizoda 3 – Štrukli

Početna stranica » Epizoda 3 – Štrukli

Naziv jela: Štrukli s hajdinskom kašom i crnim uljem

Jelo priprema: Ruža Ivančić

Zahtjevnost

Jednostavno

Priprema

20 min

Pečenje

15-20 minuta

Opis:

Lijep pozdrav svima, ja sam Ruža Ivančić pripremati ću štrudle od hajdinske kaše. To je inače starinska hrana, to sam se ja naučila od svoje mame i to se većinom radilo za Uskrs ili za Božić, dok je post.

Ruža Ivančić

Sastojci:

600 g brašna za prhka tijesta (mješavina oštrog i glatkog)

sol

ulje

mlaka voda

bučino ulje

400 g heljdine kaše

1 manji luk

1-2 režnja češnjaka

biber

malo cimeta

Priprema:

Korak 1.

U brašno dodati malo soli, ulja i mlake vode (količina po potrebi). Izmijesiti tijesto, premazati ga s uljem da ne dobije koricu i ostaviti da odmori sat vremena.

Korak 1
Korak 1

Korak 2.

Dok tijesto odmara pripremiti hajdinsku kašu. Prodinstati je s malo luka i češnjaka. Posoliti, pobiberiti i dodati malo cimeta.

Korak 2
Korak 2

Korak 3.

Razvući tijesto, premazati ga s masti i bučinim uljem. Na razvučeno tijesto staviti fil.

Korak 3
Korak 3

Korak 4.

Saviti tijesto i staviti ga u lim za pečenje premazan s masti i bučinim uljem.

Korak 4
Korak 4

Korak 5.

Peći na 200 º C 30 minuta.

Korak 5
Korak 5

Gotovo je! Dobar tek!

Galerija fotografija:


Priprema jela: Ruža Ivančić
Snimatelji:
Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža:
Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža,
Ludbreg


Podijeli ovaj recept:

Skip to content