Naziv jela: Štrukli s hajdinskom kašom i crnim uljem
Jelo priprema: Ruža Ivančić
Zahtjevnost
Jednostavno
Priprema
20 min
Pečenje
15-20 minuta
Opis:
Lijep pozdrav svima, ja sam Ruža Ivančić pripremati ću štrudle od hajdinske kaše. To je inače starinska hrana, to sam se ja naučila od svoje mame i to se većinom radilo za Uskrs ili za Božić, dok je post.
Ruža Ivančić
Sastojci:
600 g brašna za prhka tijesta (mješavina oštrog i glatkog)
sol
ulje
mlaka voda
bučino ulje
400 g heljdine kaše
1 manji luk
1-2 režnja češnjaka
biber
malo cimeta
Priprema:
Korak 1.
U brašno dodati malo soli, ulja i mlake vode (količina po potrebi). Izmijesiti tijesto, premazati ga s uljem da ne dobije koricu i ostaviti da odmori sat vremena.
Korak 2.
Dok tijesto odmara pripremiti hajdinsku kašu. Prodinstati je s malo luka i češnjaka. Posoliti, pobiberiti i dodati malo cimeta.
Korak 3.
Razvući tijesto, premazati ga s masti i bučinim uljem. Na razvučeno tijesto staviti fil.
Korak 4.
Saviti tijesto i staviti ga u lim za pečenje premazan s masti i bučinim uljem.
Korak 5.
Peći na 200 º C 30 minuta.
Gotovo je! Dobar tek!
Galerija fotografija:
Priprema jela: Ruža Ivančić
Snimatelji: Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža: Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža, Ludbreg