Naziv jela: Medenjaci
Jelo priprema: Ruža Novak
Zahtjevnost
Jednostavno
Priprema
20 min
Pečenje
15-20 minuta
Opis:
Lijepi pozdrav svima. Ja sam Ruža Novak i danas u Bakinoj hiži pečemo medenjake. Medenjaci su jedan od najpopularnijih, ali i najjednostavnijih recepata. Najbolje je koristiti tamni med jer za medenjake je on najbolji. To je uglavnom kestenov med.
Ruža Novak
Sastojci:
500 g glatkog brašna
125 g tamnog meda (kesten)
125 g domaće masti
125 g šećera
dvije žlice mlijeka
2 jaja
1/2 žličice soda bikarbone
1/2 žličice cimeta
prstohvat soli
naribana korica jednog limuna
Priprema:
Korak 1.
Sve sastojke osim brašna dobro umiksati.

Korak 2.
U smjesu polako dodavati brašno. Umijesiti tijesto.

Korak 3.
Tijesto je najbolje zamotati u foliju i preko noći ostaviti u hladnjaku.

Korak 4.
Razvaljati tijesto na željenu debljinu (oko 5 mm) i vaditi oblike po želji.

Korak 5.
Peći na 180 ºC 10 do 13 minuta.

Gotovo je! Dobar tek!
Galerija fotografija:



Priprema jela: Ruža Novak
Snimatelji: Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža: Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža, Ludbreg