Epizoda 4 – Medenjaci

Početna stranica » Epizoda 4 – Medenjaci

Početna stranica » Epizoda 4 – Medenjaci

Naziv jela: Medenjaci

Jelo priprema: Ruža Novak

Zahtjevnost

Jednostavno

Priprema

20 min

Pečenje

15-20 minuta

Opis:

Lijepi pozdrav svima. Ja sam Ruža Novak i danas u Bakinoj hiži pečemo medenjake. Medenjaci su jedan od najpopularnijih, ali i najjednostavnijih recepata. Najbolje je koristiti tamni med jer za medenjake je on najbolji. To je uglavnom kestenov med.

Ruža Novak

Sastojci:

500 g glatkog brašna

125 g tamnog meda (kesten)

125 g domaće masti

125 g šećera

dvije žlice mlijeka

2 jaja

1/2 žličice soda bikarbone

1/2 žličice cimeta

prstohvat soli

naribana korica jednog limuna

Priprema:

Korak 1.

Sve sastojke osim brašna dobro umiksati.

Korak 1
Korak 1

Korak 2.

U smjesu polako dodavati brašno. Umijesiti tijesto.

Korak 2
Korak 2

Korak 3.

Tijesto je najbolje zamotati u foliju i preko noći ostaviti u hladnjaku.

Korak 3
Korak 3

Korak 4.

Razvaljati tijesto na željenu debljinu (oko 5 mm) i vaditi oblike po želji.

Korak 4
Korak 4

Korak 5.

Peći na 180 ºC 10 do 13 minuta.

Korak 5
Korak 5

Gotovo je! Dobar tek!

Galerija fotografija:


Priprema jela: Ruža Novak
Snimatelji:
Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža:
Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža,
Ludbreg


Podijeli ovaj recept

Skip to content