Naziv jela: Zdigani kolač: orehnjača i makovnjača
Jelo priprema: Nada Mikulić
Zahtjevnost
Jednostavno
Priprema
20 min
Pečenje
15-20 minuta
Opis:
Dobar dan svima, ja sam Nada Mikulić i danas bi slagali zdigane kolače, orehnjaču i makovnjaču. To je recept koji je idealan ne samo za vikend uz popodnevnu kavicu, već i za blagdane te ostale prigodne trenutke.
Nada Mikulić
Sastojci:
1 jaje
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica masti
70 dag oštrog brašna
malo soli
1 kvasac (42 dag)
2,5 dcl mlijeka
200 gr mljevenih oraha
200 gr mljevenog maka
14 dag šećera
2 vanilina šećera
malo limunove korice
malo krušnih mrvica
Priprema:
Korak 1.
Od jaja, vrhnja, masti, brašna, kvasa i mlijeka umijesiti tijesto.

Korak 2.
Ostaviti tijesto da odmori 30 – 45 minuta.

Korak 3.
Prepoloviti tijesto i razvaljati ga.

Korak 4.
Pripremiti nadjev od maka. U mak dodati mlijeko, šećer, vanilin šećer i naribanu koricu limuna.

Korak 5.
Posložiti nadjev po tijestu i saviti ga.

Korak 6.
Staviti u lim za pečenje koji smo premazali s masti.

Korak 7.
Razvaljati drugu polovicu tijesta.

Korak 8.
Pripremiti nadjev od oraha. U orahe dodati krušne mrvice, mlijeko, šećer i vanilin šećer.

Korak 9.
Nadjev posložiti po tijestu i saviti ga. Staviti u lim za pečenje.

Korak 10.
Peći na 180 º C 35 minuta.

Gotovo je! Dobar tek!
Galerija fotografija:




Priprema jela: Nada Mikulić
Snimatelji: Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža: Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža, Ludbreg