Naziv jela: Prosta mazanica
Jelo priprema: Anica Šimić
Zahtjevnost
Jednostavno
Priprema
20 min
Pečenje
15-20 minuta
Opis:
Ja sam Anica Šimić. Zapala me čast da napravim jedno domaće jelo koje se radilo više od 50 godina. To su radile žene koje su doma imale jaja, brašno, mast, vrhnje. Nisu zapravo uopće trebale ništa kupiti. Malo soli i to je bilo za blagovanje obitelji. Zapravo, to su preteče današnjih štrudli. Jer tijesto je tanko. Maže se isto s mašću ili s uljem. Sad se puni s jabukama, trešnjama i po želji.
Anica Šimić
Sastojci:
250 g oštrog brašna
250 g glatkog brašna
malo soli
3-5 žlica masti
3 dcl tople vode
2 jaja
300 g kiselog vrhnja
Priprema:
Korak 1.
Od brašna, masti i vode zamijesiti tijesto.

Korak 2.
Tijesto premazati mašću i ostaviti da odmori sat vremena.

Korak 3.
Prerezati tijesto na dvije kuglice i razvući ga. Pomazivati s mašću.

Korak 4.
Izmiješati 2 jaja, malo soli i 300 g kiselog vrhnja. Pomazati po tijestu.

Korak 5.
Saviti tijesto i staviti u lim za pečenje premazan mašćom (ili s papirom za pečenje).

Korak 6.
Peći na 200 º C 30 do 40 minuta.

Gotovo je! Dobar tek!
Galerija fotografija



Priprema jela: Anica Šimić
Snimatelji: Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža: Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža, Ludbreg