Epizoda 8 – Mazanica

Početna stranica » Epizoda 8 – Mazanica

Naziv jela: Prosta mazanica

Jelo priprema: Anica Šimić

Zahtjevnost

Jednostavno

Priprema

20 min

Pečenje

15-20 minuta

Opis:

Ja sam Anica Šimić. Zapala me čast da napravim jedno domaće jelo koje se radilo više od 50 godina. To su radile žene koje su doma imale jaja, brašno, mast, vrhnje. Nisu zapravo uopće trebale ništa kupiti. Malo soli i to je bilo za blagovanje obitelji. Zapravo, to su preteče današnjih štrudli. Jer tijesto je tanko. Maže se isto s mašću ili s uljem. Sad se puni s jabukama, trešnjama i po želji.

Anica Šimić

Sastojci:

250 g oštrog brašna
250 g glatkog brašna
malo soli
3-5 žlica masti
3 dcl tople vode
2 jaja
300 g kiselog vrhnja

Priprema:

Korak 1.
Od brašna, masti i vode zamijesiti tijesto.

Korak 1
Korak 1

Korak 2.
Tijesto premazati mašću i ostaviti da odmori sat vremena.

Korak 2
Korak 2

Korak 3.
Prerezati tijesto na dvije kuglice i razvući ga. Pomazivati s mašću.

Korak 3
Korak 3

Korak 4.
Izmiješati 2 jaja, malo soli i 300 g kiselog vrhnja. Pomazati po tijestu.

Korak 4
Korak 4

Korak 5.
Saviti tijesto i staviti u lim za pečenje premazan mašćom (ili s papirom za pečenje).

Korak 5
Korak 5

Korak 6.
Peći na 200 º C 30 do 40 minuta.

Korak 6
Korak 6

Gotovo je! Dobar tek!

Galerija fotografija


Priprema jela: Anica Šimić
Snimatelji:
Miroslav Vađunec, Matea Maltarić
Montaža:
Miroslav Vađunec
Lokacija: Bakina hiža,
Ludbreg


Podijeli ovaj recept

Skip to content